CooperVision: F. Fischer de Brabander BHealth, Professional Service Manager

Hou het luchtig, voel je vrij

Als optometristen, aanpassers van contactlenzen, zijn wij ons allemaal bewust van het belang van voldoende zuurstof voor de cornea. De voordelen voor de gezondheid van het oog staan in de top drie van redenen waarom aanpassers Sihy daglenzen voorschrijven.
Is er onvoldoende zuurstofdoorlaatbaarheid, dan ontstaat er door ophoping van lactaat cornea oedeem. Dit kan een domino effect hebben op veranderingen in de cornea en de kans op infecties vergroten. Dit kan zelfs plaats vinden bij het dragen van hydrogel daglenzen.
Bij onvoldoende zuurstofdoorlaatbaarheid zijn er binnen enkele uren veranderingen in de dikte van de cornea meetbaar (zowel centraal als perifeer). Dit effect neemt toe als de dikte van de lens toeneemt, het design veranderd of een drager niet compliant is aan het aanbevolen draagschema. In deze lezing krijg je antwoord op de vraag waarom ook bij daglenzen Sihy materialen eerste keus zouden moeten zijn.

CV

Floortje is optometrist en na het voltooien van de opleiding 15 jaar werkzaam geweest in privépraktijken. In deze tijd heeft zij ervaring opgedaan met het aanmeten van alle soorten contactlenzen. Zowel standaard als specialty en custom-made. Sinds 2019 is zij werkzaam bij CooperVision als professional service manager hierin helpt zij met technische vragen maar ook ontwikkelt en geeft zij trainingen aan aanpassers en winkelpersoneel. Daarnaast is Floortje sinds lange tijd betrokken bij VOSH (Volunteer Optometric Service to Humanity) en ondersteunt zij jaarlijks een oogzorg project in Honduras.