Tramedico: Dr. F. Goezinne MD, oogarts in Oogheelkunde Rijswijk

Welke rol speelt Demodex bij blefaritis?

Blefaritis is één van de meest voorkomende oorzaak van klachten bij patiënten; discomfort en droge ogen is een veelvuldig gehoorde klacht. De traanfilm wordt aangetast. Er is een aantal oorzaken voor blefaritis. Eén daarvan is de mijt Demodex.

Tramedico heeft in mei 2020 het AYZ assortiment, voor de behandeling van droge ogen, geïntroduceerd voor met name optometristen. Sinds kort is het assortiment uitgebreid met AYZ Reinigingsdoekjes. Daarom heeft Tramedico oogarts Fleur Goezinne gevraagd om haar kennis met je te delen over blefaritis.

In deze presentatie krijg je een beter beeld van blefaritis en leer je hoe je de diagnose kunt stellen. Want hoe is deze mijt nu te vinden? Daarna bespreekt oogarts Fleur Goezinne wanneer en hoe blefaritis te behandelen is.

CV

Fleur Goezinne studeerde Medische biologie en Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisatie Oogheelkunde doorliep zij aan de Universiteit in Maastricht met daarop volgend een fellowship Vitreoretinale chirurgie. Vanaf 2019 werkt Fleur met veel enthousiasme in de Oogkliniek Rijswijk.