CooperVision Specialty EyeCare: R. Beerten en G. Steenbekkers

Met een nieuw gezicht nog beter zicht voor iedereen

Procornea is al ruim drie jaar onderdeel van de Specialty EyeCare divisie van CooperVision. Vanuit deze divisie hebben wij toegang tot een grote schat aan kennis en innovatie op het gebied van oogzorg en maatwerk lenzen. Dat willen wij graag met de optiekbranche delen. Sinds januari 2021 hanteren wij de huisstijl van CooperVision Specialty EyeCare. Onze diensten, producten en oplossingen zijn zeer veelzijdig, net als onze klanten dat zijn én de ogen van elke consument; elk oog is uniek. Deze huisstijl reflecteert dit met een divers palet aan kleuren.

Wat maakt de Specialty EyeCare (SEC) divisie speciaal?
Vijf contactlensproducenten die gespecialiseerd zijn in maatwerk contactlenzen, verspreid over de wereld, bundelen hun krachten: Paragon Vision Sciences, Blanchard Contact Lenses, Soflex, GP Specialists en Procornea.

Waarom en met welk doel?
De SEC divisie onderscheidt zich door de gedeelde passie voor- en focus op innovatieve maatwerk contactlenzen en is speciaal in het leven geroepen om oogzorgspecialisten wereldwijd geavanceerde lenzen, kennis en ondersteuning te bieden. Met als doel: consumenten maximaal hun wereld te laten beleven met een zo optimaal mogelijke gezichtsscherpte, ongeacht de conditie van het oog.

Waar ligt de focus van onze producten en diensten op? Wat levert onze verdere internationalisering op voor de Nederlandse optiekbranche?
Sinds 1 november 2020 is Eerbeek het hoofdkantoor van de SEC-divisie van EMEA, onder leiding van Alex Lamse als Managing Director of CooperVision SEC EMEA. Daardoor hebben we onbeperkt toegang tot wereldwijde kennis van maatwerk lenzen. Onze klanten en wijzelf leren en profiteren van deze gecombineerde expertise, bijvoorbeeld via webinars en tools. Wij blijven de vertrouwde, innovatieve, nuchtere en gedreven Nederlandse contactlensfabrikant.

In deze lezing bespreken wij wat de Specialty EyeCare divisie van CooperVision kan betekenen voor iedere oogzorgspecialist.

CV

Ron Beerten, BOptom., FAAO, FBCLA, FIACLE, Head of Professional Services
Ron heeft zijn optiekopleiding in 1983 afgerond aan de Christiaan Huygens School in Rotterdam. Hij begon zijn carrière bij de Koninklijke Marine, waar hij als onderzoeker meewerkte aan verschillende contactlenzenstudies voor defensie. In 1986 specialiseerde hij zich in contactlenzen en low vision bij verschillende Nederlandse ziekenhuizen. In 1988 volgde een dienstverband bij Visser Contactlenzen Praktijk in Nijmegen. Daar specialiseerde hij zich onder andere in de aanpassing van contactlenzen op medische indicatie. In 1996 behaalde Ron zijn Optometrie-diploma aan de Hogeschool Utrecht. In hetzelfde jaar werd hij Fellow of the American Academy of Optometry, in 2006 Fellow of the BCLA en in 2013 Fellow of IACLE.

Ron werkt bij Procornea in Eerbeek sinds 1996 en is sinds november 2020 Head of Professional Services voor CooperVision Specialty EyeCare EMEA. Hij speelt een belangrijke rol in productontwikkeling, support en training. Daarnaast geeft hij trainingen en lezingen over contactlens gerelateerde onderwerpen in binnen- en buitenland.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ron-beerten-3086a2a3/

Gabi Steenbekkers, BOptom., FBCLA, Myopia Management Specialist
Gabi heeft 27 jaar in privépraktijken gewerkt als optometrist en startte in februari 2019 als myopie management specialist bij CooperVision Specialty EyeCare. Sindsdien is hij lid van het Europese MiSight® 1 day team van CooperVision. Daarnaast is hij sinds 2020 Fellow of the BCLA. Hij traint oogzorgprofessionals (nationaal en internationaal) op het gebied van myopie management en is zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van nieuwe producten voor myopie management. Tijdens zijn carrière heeft hij veel ervaring opgedaan met ortho-k, custom made- en myopie management lenzen. Plus heeft praktijkervaring in het opbouwen van een myopie management praktijk.

Gabi voelt zich sociaal verbonden met mensen en wil hen oprecht voorzien van de best mogelijke oogzorg. Daarom heeft hij gekozen voor een optometrie-stage bij de Zuid-Afrikaanse Red Cross Air Mercy Service en op het platteland van Durban (Zuid-Afrika).

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gabisteenbekkers/