B. Andriessen (Albert Schweizer ziekenhuis)

Daglenzen - de beste keuze voor de consument

Naast de reeds bekende voordelen van zachte contactlenzen bieden (silicone hydrogel) daglenzen nog een aantal extra voordelen, zowel voor de oogzorgspecialist als voor de consument. Tijdens deze sessie spreekt contactlensspecialist Bauke Andriessen uit het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht over de redenen waarom hij kiest voor de daglenzen-modaliteit.
Hij geeft voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, hoe hij de bepaalt welke (dag)lens het meest geschikt is, hoe de keuze bespreekbaar wordt gemaakt en de reacties van de patiënten/consumenten op zowel deze aanpak als op de lenzen.
Bauke Andriessen geeft duidelijke voorbeelden hoe de keuze voor daglenzen meer is dan alleen een productkeuze. Deze manier van werken helpt namelijk de hele praktijk groeien.
Mis deze interessante sessie niet!

CV

Bauke Andriessen (20-10-1961) is zijn loopbaan begonnen als opticien bij Groeneveld Optiek, waar hij na een interne opleiding contactlensspecialist is geworden, in de periode van 1978 tot 1986.
 
Gedurende zijn diensttijd in 1984-1985 heeft Bauke op de indelingsraad de oogkeuringen verzorgd voor de indertijd laatste  lichting dienstplichtige militairen. Na zijn diensttijd heeft hij in 1986 en 1987 als contactlensspecialist gewerkt bij Contactalook in Eindhoven.
 
Sinds 1988 werkt Bauke als zelfstandige contactlensspecialist in een zelfstandige praktijk in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.
 
Bauke is lid van ANVC en BCLA. Hij volgt de markt via (inter)nationale vakpers en -congressen en werkt geregeld samen met diverse harde- en zachte contactlensfabrikanten voor onderzoek met nieuwe producten.