E. Janssen (Procornea), E. Tan (Erasmus MC Rotterdam) en D. Laan (Ellerman Optiek)

Myopie in de praktijk 

Samen komen & kijken we verder
Door de handen ineen te slaan in oogheelkunde, industrie, winkel en ziekenhuis kunnen we een unieke workshop neerzetten waar samenwerking centraal staat.
Myopie management staat hoog op de agenda binnen de oogbranche en de agenda lijkt per discipline erg te verschillen, maar is dat werkelijk zo? Door de handen ineen te slaan komen en kijken we verder.
Doel van deze workshop is om myopie management vanuit verschillende hoeken te belichten en antwoord te geven op belangrijke vragen zoals: Wat zijn de behandelopties? De risico’s? Welke behandelingsstrategie kies je? Wat is te veel progressie en wanneer pas je de behandeling aan? Hoe ziet de ideale samenwerking er uit tussen intra- en extra-muraal?
Op deze en nog veel meer vragen willen wij samen met u het antwoord geven. Deze workshop geeft je direct handvatten om myopie in uw praktijk te managen.
Kom naar onze workshop en wordt een master in myopie.
 

CV’s

Emily Tan studeerde optometrie en orthoptie en studeerde af in 2016. Sindsdien is ze werkzaam in het Erasmus MC Rotterdam. Naast haar poliklinische werkzaamheden specialiseerde zij zich in myopie beheersing en is ze betrokken bij onderzoek naar nieuwe amblyopie-behandelingen.

Elien Janssen volgde de opleiding optometrie aan de Hogeschool Utrecht en rondde deze af in 2009. Hierna werkte ze in diverse oogheelkundige praktijken en gespecialiseerde contactlenscentra. In 2011 startte Elien bij Procornea en is daar werkzaam als Product en Education manager. Ze houdt zich bezig met advisering, trouble shooting, training en productontwikkeling. Ze is het eerste aanspreekpunt voor myopie management & sclerale lenzen. Elien zit in het bestuur van het Podium Cornea en Contactlenzen en in de NCC programma commissie. Ze geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland over contactlens-gerelateerde onderwerpen. Daarnaast schrijft ze artikelen voor diverse vakbladen.

Daisy Laan studeerde optometrie en orthoptie en studeerde af in 2016. Ze werkt bij Ellerman Optiek in Almere waar ze zich heeft gespecialiseerd in myopie beheersing. Sinds 2016 is ze ook werkzaam in het Flevo Ziekenhuis. In 2015 reisde ze voor Stichting Zienderogen af naar Thailand om daar oogheelkundige screeningen te doen en brillen te verzorgen voor mensen die daar zelf de financiële middelen niet voor hebben.