Dr. M. Fortuin & A. Rijkers

Basis Binoculair Zien testen opfrissen                               

Na verloop van tijd kan het nuttig zijn om je vaardigheden op het gebied van binoculair zien weer eens op te frissen. Het OVN congres is een mooie gelegenheid om een scala van testen te oefenen, waaronder de oogstand (prisma CT, Maddox), fusiebreedte (prismalat, prisma flipper), accommodatie- en convergentie (accommodatie amplitude & flipper), motiliteit (versies met CT en Maddox). Deze workshop bestaat uit demonstraties en het praktisch oefenen op elkaar. De sessie is niet relevant voor recent afgestudeerde optometristen of studenten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.
 
Resultaten
Na afloop van deze workshop heeft u diverse testen uitgevoerd en de betekenis van de test uitslagen weer paraat.  
Discussie/conclusie  
Praktische update van veelvoorkomende binoculair zien procedures. 
 
CV
Marten Fortuin is optometrist, orthoptist, opticien en als parttime docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast verzorgt hij als freelancer binoculair zien trainingen & consultancy via BINO Coaching. Marten promoveerde in 2011 op het onderwerp “asthenopie”. Meer info via www.martenfortuin.nl 
 
Amy Rijkers werkt fulltime in de optiek. Ze studeerde in 2001 af als orthoptist en in 2004 als optometrist. Ze begon met werken na haar afstuderen bij Lorgnet Optiek in Raamsdonksveer. In 2013 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en begon ze in een geheel nieuw op te starten zaak, Altena Optiek. Door haar interesse in binoculair zien, vanuit de orthoptie, blijft dit een belangrijk onderdeel in haar werk. Ze heeft plannen voor een apart oogzorgcentrum ,losgekoppeld van de optiekwinkel.