L.Meijboom & E.Bakker (Lens Utrecht)

Sclerale lens toepassingen bij droge ogen.
 

Droge ogen behandelen met sclerale lenzen? In deze sessie nemen Leon Meijboom en Eddy Bakker u mee in een aantal van hun meest succesvolle aanpassingen. Door middel van een aantal spraakmakende casussen komt u te weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van contactlenstoepassingen bij droge ogen.

CV

Eddy Bakker volgde de Laboratorium opleiding van het R.O.C. te Utrecht en de hbo-opleiding Optometrie aan de Hogeschool van Utrecht. Hierna studeerde hij verder aan de VU te Amsterdam en behaalde hier zijn Master Aardwetenschappen. Hij werkte twee jaar part-time bij een opticien en is sinds 2006 als optometrist werkzaam bij Lens in Utrecht. Vanaf 2012 is hij vanuit Lens werkzaam in meerdere ziekenhuispraktijken waar hij medische contactlenzen aanpast.


Leon Meijboom volgde de optiekopleiding van het Zadkine College te Rotterdam en de HBO opleiding aan de Hogeschool van Utrecht. Hij liep vier maanden optometriestage op de Universiteit van Waterloo in Canada. Verder was hij 2 jaar parttime praktijkbegeleider op de HU, afdeling optometrie. Ook is hij 10 jaar lid van de redactie van Visus (vakblad voor Optometrie) geweest. Sinds 1997 is hij als optometrist werkzaam bij Lens in Utrecht. Vanaf 2005 vanuit Lens werkzaam in meerdere ziekenhuispraktijken waar hij medische lenzen aanpast.