​R. Koks MSc (Oogheelkunde Noordwest Ziekenhuis Groep)

Physician Assistant oogheelkunde, mijn ervaringen en hoe kun je het worden?

In deze voordracht bespreek ik wat een Physician Assistant (kortweg: P.A.) is en wat deze binnen de oogheelkunde kan betekenen.
 
De P.A. is een relatief nieuw beroep en is werkzaam in veel verschillende facetten van de geneeskunde. De opleiding tot P.A. is een master die je volgt na je hbo-opleiding waarin je breed geneeskundig opgeleid wordt. Als afgestudeerd P.A. werk je binnen afgesproken kaders en neem je taken over van de medisch specialist.
 
We zullen op een begrijpelijke manier gaan bekijken naar hoe de P.A. in de wet beschreven staat en wat volgens het NOG de P.A. oogheelkunde in de praktijk mag uitvoeren.
 
We sluiten af met de vereisten om aan de opleiding tot P.A. te mogen beginnen en mijn persoonlijke ervaringen.
 
Wil je graag P.A. worden en meer weten over wat dit betekent? Volg dan deze voordracht.

CV

Dhr. R. Koks is werkzaam als Physician Assistant oogheelkunde bij de Noordwest Ziekenhuis Groep locatie Alkmaar en Den Helder. Hij is hier verantwoordelijk voor de tweedelijns zorg van patiënten met  diabetes mellitus en glaucoom. Hiernaast is hij werkzaam bij optiek Oostman in Hoofddorp waar hij eerstelijns oogheelkundige zorg levert. Voordat Dhr. Koks afstudeerde als P.A. oogheelkunde in 2018 was hij werkzaam als optometrist bij het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp en Oogziekenhuis Zonnestraal in Hilversum. De titel van zijn afstudeer onderzoek van de P.A. opleiding luidde: “Baerveldt, the new standard for surgical procedures in patients with glaucoma?”.