Bianca Schut, BSc optometrist & Arjan de Vecht, BOptom


Let op: Voor deze workshop moet je je apart inschrijven, naast de inschrijving voor deelname aan het congres. Klik hier om je in te schrijven.

Workshop corneatopografie: de magie van topografie

In de praktijk wordt de topograaf vooral gebruikt om een indicatie te krijgen van de corneavorm voorafgaand aan een lensaanmeting. Echter, dit instrument kan zoveel meer inzichten geven. Tijdens deze workshop zullen de mogelijke toepassingen van de corneatopograaf op een interactieve en praktische manier besproken worden. Aan het einde van deze workshop heeft u praktische informatie gekregen over het gebruik van verschillende corneamappen, de relatie met de te verwachten visus en het nut van het gebruik van de topograaf ook ná de lensaanmeting. Ook krijgt u informatie betreffende de toepassing van de corneatopograaf als hulpmiddel bij het opsporen van irregulaire corneae, zoals bijvoorbeeld het geval is bij keratoconus en pellucid marginal degeneration. Als onderdeel van de workshop kunt u na afloop kennis nemen van de verschillende corneatopografen zoals deze in de expositieruimte worden getoond en waarover u tijdens de workshop al over wordt geïnformeerd. Arjan en Bianca hopen met deze workshop uw kennis in topvorm te brengen wat betreft de toepassingen van de topograaf en de bijbehorende features, zodat de corneatopograaf u tijdens uw werkzaamheden van meer informatie en meer werkgemak voorziet.

CV

Bianca Schut, BSc optometrist 
Na het behalen van haar diploma aan de contactlensopleiding deed Bianca Schut ervaring op in verschillende contactlenspraktijken. In 2014 is zij als optometrist afgestudeerd aan de Hogeschool te Utrecht. Door haar sterke voorliefde voor het aanpassen van contactlenzen en het plezier dat zij ervaart bij het overbrengen van haar kennis en ervaring is zij jarenlang werkzaam geweest als adviseur bij een contactlensleverancier. Daarnaast bekleedt ze op dit moment de functie van docent optiek en contactlenzen bij het Deltion College te Zwolle. Sinds 2018 is Bianca lid van de commissie Contactlenzen van de OVN.


Arjan de Vecht, BOptom
Arjan de Vecht is een lenzen-mens en heeft zich volledig gespecialiseerd in contactlenzen. Hij werkte vijftien jaar als R&D optometrist bij een Nederlandse contactlensfabrikant waar hij verantwoordelijk was voor de klinische ontwikkeling en het testen van (nacht)lenzen. Daarna kwam de overstap naar Oculenti in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Nu runt hij zijn eigen contactlenspraktijken met vestigingen in ziekenhuizen. Zijn passie is het aanmeten van bijzondere lenzen die nodig zijn bij keratoconus, na hoornvliestransplantatie, na laseroperatie, bij getraumatiseerde ogen en bij baby’s en kinderen. Sinds 2019 is Arjan lid van de commissie Contactlenzen van de OVN.