Merel Kanters, MSc, BOptom & Mark Bril, BOptom (CooperVision Specialty EyeCare)

Nieuw maatwerk - optimale visus én comfort met Senso Easy

Als CooperVision Specialty EyeCare zijn wij de expert op het gebied van maatwerk oplossingen voor de contactlenspraktijk. Wij dragen er met onze kennis, expertise, innovatie, producten en marketing graag aan bij om het maximale uit een contactlenspraktijk te halen. Zo introduceren wij tijdens het OVN Congres een nieuwe maatwerk lens: de Senso Easy. Deze lens is de maatwerk oplossing voor klanten die op zoek zijn naar comfort met een optimale visus. Senso Easy kan ook een ideale oplossing zijn voor klanten met comfortklachten veroorzaakt door de huidige contactlenzen of droge ogen. Tijdens deze lezing presenteren Merel en Mark voor welke doelgroep Senso Easy geschikt is, wat de belangrijkste technische aspecten van deze lens zijn en hoe de lens is opgebouwd. Daarnaast worden er ervaringen uit de praktijk gedeeld. 

CV

Merel Kanters, MSc, BOptom, Technical & Sales Consultant bij CooperVision Specialty EyeCareIn 2002 ontving Merel Kanters haar opticiendiploma aan het Rotterdamse ROC Zadkine college. Opvolgend studeerde zij als optometrist af in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Merel behaalde haar MSc in Managementwetenschappen in april 2022. Tijdens en na haar studie is Merel ruim 10 jaar werkzaam geweest in de optiek als opticien, contactlensspecialist en optometrist. Daarnaast heeft Merel drie jaar lesgegeven aan de Hogeschool Utrecht als docent Optiek en Contactlenzen en geeft zij ook vandaag de dag praktijklessen. Van 2012 tot 2018 was Merel actief als Manager Professional Affairs Benelux bij Alcon vision care. Omdat het in de praktijk allemaal gebeurt, combineerde Merel vanaf juli 2018 haar werkzaamheden als optometrist bij Van Der Leeuw Optiek in Delft met het schrijven van artikelen en het geven van advies en trainingen.  Sinds april 2021 is Merel Technical & Sales Consultant bij CooperVision Specialty EyeCare in Eerbeek. In deze rol geeft zij intern en extern advies en training met als doel positief bij te dragen aan de groei en innovatie op het gebied van speciale contactlenzen binnen de maatwerk praktijk.  

 

Mark Bril, BOptom, Professional Services Manager van CooperVision Specialty EyeCare
Vanaf 1997 heeft Mark naast zijn middelbare schoolopleiding de ins en outs van het opticiensvak in de praktijk geleerd. In 2005 studeerde hij als optometrist aan de HU af. Hierop aansluitend is Mark werkzaam geweest als optometrist-bedrijfsleider gedurende 15 jaar, in Nederland, Engeland en Aruba. In deze periode heeft hij een zeer brede kennis en ervaring opgedaan met alle soorten contactlenzen en uitdagende ogen. In 2016-2017 was Mark als projectleider betrokken bij een pilotstudie met betrekking tot de verschuiving van oogzorg van tweedelijns naar eerstelijns optometrie.Vanaf maart 2020 is Mark werkzaam als optometrist bij Professional Services van CooperVision Specialty EyeCare. In deze rol adviseert hij contactlensaanpassers bij uitdagende lenspassingen en traint hij aanpassers op het vlak van medische contactlenzen.