Johan Franken, optometrist

Optische interventie myopie management door middel van contactlenzen: hoe werkt het en wat doet het?

Welke optische interventies zijn met contactlenzen vandaag de dag in Nederland beschikbaar ten aanzien van myopie management? In de pitch “Optische interventies - contactlenzen” krijg je een helikopterview van de verschillende contactlensprincipes, hoe deze technisch zijn opgebouwd en welke remmende werking ten aanzien van myopisatie je aan elk kunt toeschrijven. Een beknopt maar duidelijk overzicht waar je in de praktijk direct mee aan de slag kunt. 

CV 

Johan Franken, optometrist
Johan Franken is in 1999 als optometrist aan de HU afgestudeerd en momenteel verantwoordelijk voor de door hem opgezette optometrie afdeling binnen Clair Optiek te Sassenheim. Hij heeft een grote affiniteit met contactlenzen waarvoor hij zijn diploma in 1992 aan de Christiaan Huygensschool te Rotterdam (het huidige Zadkine College) heeft gehaald.
Sinds 1987 werkt Johan in de optiek waarvan hij de laatste 30 jaar dagelijks met contactlenzen bezig is. Hij behoort sinds 2017 tot de eerste groep HU-gecertificeerde myopiespecialisten van Nederland. Vanaf oktober 2018 is hij actief binnen de OVN Commissie Contactlenzen en heeft tot op de dag van vandaag een niet aflatende belangstelling voor myopie remmende (optische) interventies.