Dr. Sigrid Mueller-Schotte, optometrist & Niels Crama, quizmaster & Maarten Copper, oogarts

Dr. Sigrid Mueller-Schotte, OD, PhD, FAAO

Dr. Sigrid Mueller-Schotte promoveerde in 2019 aan de Universiteit Utrecht op de invloed van het gezichtsvermogen op het dagelijkse functioneren van ouderen. Zij is opgeleid als Augenoptikermeisterin (D), Doctor of Optometry met specialisatie Primary Care (VS) en epidemioloog (NL). Sinds meer dan 20 jaar is zij als hogeschooldocent werkzaam aan de Hogeschool Utrecht en heeft jarenlange internationale ervaring in de klinische praktijk op alle gebieden van de optometrische diagnostiek. Sigrid heeft talrijke nationale en internationale publicaties in wetenschappelijke en professionele tijdschriften. Sinds 2009 is zij betrokken bij het European Qualification Board van het Europees Diploma in Optometrie.
 

Niels Crama, quizmaster

Niels Crama studeerde geneeskunde in Rotterdam en specialiseerde zich tot oogarts en vitreoretinaal chirurg in het Radboudumc. Naast de precisie en focus die je van een vitreoretinaal chirurg mag verwachten heeft hij een brede interesse in zorg en maatschappij. Hij houdt ervan om informatie op een complete, maar bondige manier te verpakken. Dit doet hij in de spreekkamer, maar ook met de video’s van animatiedokter.nl en sinds 2022 als dagvoorzitter en presentator. Hij vaart wel bij dynamiek zonder de focus te verliezen. Zijn motto: “Precies buiten de lijntjes”.Maarten Copper, oogarts

Maarten Copper heeft eerst vier jaar als algemeen tropenarts gewerkt en heeft zich daarna gespecialiseerd in de oogheelkunde. Vanaf 1989 heeft hij als algemeen oogarts gewerkt in het Ziekenhuis Rivierenland Tiel tot 2018. Daarna is hij als oogarts supervisor/consulent op de polikliniek in het UMCU gaan werken en nu superviseert hij de triage spreekuren van de HU-optometrie.
Op het gebied van de oogheelkunde zijn er vele ontwikkelingen geweest met als gevolg dat heden ten dage de meeste oogartsen zich vooral toeleggen op één aspect van de oogheelkunde. Maarten Copper heeft zich altijd ingezet voor de algemene oogheelkunde en taakherschikking met een goede samenwerking met optometristen/orthoptisten op lokaal én landelijk niveau. 
Maarten Copper | LinkedIn