Datum: 31 oktober 2022

Save the date: Voeding en het oog

Voeding en het oog: welke impact heeft gezonde voeding en leefstijl op het voorkomen van en de progressie van oogziekten? (Gesponsord door TheaPharma)

Momenteel zijn we nog druk bezig om het programma vorm te geven, maar het zal niet lang duren dat we de details bekend maken. In ieder geval kunnen we al verklappen dat Prof. Dr. C. Klaver een lezing zal verzorgen over genetica en voeding in relatie tot maculadegeneratie.
De bewijzen stapelen zich op dat een gezonde leefstijl en juiste voeding bijdraagt aan het voorkomen van ziekten. Het is nog onduidelijk hoe leefstijlfactoren, waaronder voeding, onze gezondheid en het ontstaan van ziektes precies beïnvloeden. 
Waarom ontwikkelen sommige mensen een bepaalde ziekte en anderen niet? De omgeving waarin we leven speelt hierin een belangrijke rol, maar ook genetische kenmerken zijn van belang.
Wat weten we welke impact gezonde voeding en leefstijl heeft op het voorkomen van oogziekten? En als er een progressieve oogziekte zoals maculadegeneratie geconstateerd is, heeft het dan nog zin om de leefstijl aan te passen terwijl de patiënt genetisch belast is? 
Tijdens deze scholing wordt met wetenschappelijke onderbouwing antwoord gegeven op deze vragen. 


Lees verder