Datum: 12 september 2022

Webinar: hoogtepunten congres European Dry Eye Society

Op 10 en 11 juni 2022 is het tweedaagse congres van de European Dry Eye Society in Parijs. Dr. Mirjam van Tilborg en Dr. Marlies Gijs zijn naar Parijs afgereisd en zij zullen op 12 september de hoogtepunten toelichten die tijdens dit congres aan bod kwamen.  

Het congres bevatte een educatief programma van hoge kwaliteit met zowel algemene sessies als gerichte onderwerpen en keynote lezingen. Gedurende twee dagen presenteerden internationale experts de meest recente informatie over droge ogen en oculaire oppervlakteziekten. Dus als je het congres gemist hebt, zullen Mirjam en Marlies je gedurende deze avond op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen zodat je weer helemaal up to date bent! 
 
Tijd Titel Spreker
19:30 Opening  Bestuurslid OVN 
19:40 Terugblik op hoogtepunten congres European Dry Eye Society 2022 Dr. Mirjam van Tilborg, Hogeschool Hoofddocent HU en optometrist Oogzorgpraktijk Colpa en van Tilborg
20.15 De Schirmertest als diagnostiscum bij droge ogen  Dr. Marlies Gijs, Universitair docent Universiteit van Maastricht 
20:45  Discussie  Bestuurslid OVN 
21:00 Einde programma  

CV Mirjam van Tilborg
Mirjam van Tilborg PhD, MSc, BOptom, FAAO, FEAOO is werkzaam als hoofddocent aan de opleiding optometrie en bij het lectoraat ‘vraaggestuurde zorg’. Zij heeft haar PhD behaald aan de Cardiff University. Haar specialisme is traanfilminstabiliteit, cornea aandoeningen en allergie. Zij heeft haar eigen optometrie praktijk met het specialisme ‘droge ogen’ in Boskoop.

CV Marlies Gijs
Marlies Gijs, PhD in Biochemie en Biotechnologie (Université de Liège), is universitair docent aan de Universiteit van Maastricht. Haar onderzoekslijn richt zich op de moleculaire samenstelling van traanvocht. In 2019 ontving ze een NWO Veni subsidie voor de analyse van traanvocht van patiënten met de ziekte van Alzheimer en dementie. Tijdens COVID-19 onderzocht ze of het virus in traanvocht terug te vinden was. En in 2018 richtte ze de ‘Biobank Traanvocht Maastricht’ op waar traanvocht structureel wordt opgeslagen voor toekomstig onderzoek.
 
Datum: 12 september 2022
Tijd:    19.30 – 21.00 uur  
Locatie: online (webinar)
KP-punten: 1,5 punt (in aanvraag)
Kosten: OVN-leden € 15, OVN-studentleden € 5, niet-leden € 60

Klik hier om je in te schrijven.
Wij sluiten de inschrijving voor dit webinar op 12 september 2022 om 12.00 uur. 

Inschrijving kan alleen via een iDeal-betaling worden voldaan. Komt u van buiten Nederland neem dan contact met ons op via info@optometrie.nl . 
 
Deze scholing wordt gesponsord door:


Lees verder