Webinar: Mijn cliënt moet naar de huis- of oogarts verwezen worden, waar moet mijn verwijsbrief aan voldoen?

Webinar: Mijn cliënt moet naar de huis- of oogarts verwezen worden, waar moet mijn verwijsbrief aan voldoen?

Het is belangrijk dat verwijzing door de optometrist van zijn cliënt naar de huis- en/of oogarts soepel en adequaat verloopt om zo de continuïteit van zorg goed te borgen. In de praktijk zien we echter dat veel optometristen het opstellen en verzenden van verwijzingen een belasting vinden. Ook de ontvanger, de oogarts, ondervindt vaak problemen: het bericht is onvoldoende duidelijk over de gevraagde zorg en nazorg, het bericht is te uitgebreid om snel essentiële zaken te vinden, zoals de vraagstelling of een antwoord, of het bericht komt pas nadat de arts de cliënt al heeft gezien. Ook komt het voor dat de verwijzer geen AGB-code heeft waardoor de cliënt problemen heeft het consult van de oogarts vergoed te krijgen.
 
Om substitutie van zorg te bespoedigen is er soms de wens om de verwijzing van de huisarts naar de oogarts te veranderen naar een verwijzing naar de optometrist. Welke juridische gevolgen heeft deze verandering voor zowel de optometrist als de huisarts, als door middel van triage het ingezette beleid van de huisarts veranderd wordt?
Het webinar wordt verzorgd door een oogarts, een optometrist en jurist, waarbij theorie en praktijk elkaar verweven. Zij concentreren zich op de rubrieken in de verwijsbrief die de relevantste informatie voor de continuïteit van zorg bevatten. Na het volgen ben je weer helemaal op de hoogte van de juridische en inhoudelijke criteria van een verwijsbrief, een webinar die je niet mag missen als optometrist.
 

Datum: 6 oktober 2021
Aanvang: 19.30 uur - 21.00 uur
Kosten: € 10 voor OVN (aspirant)leden en voor niet-leden € 35
ADAP accreditatie: 1,5 KP-punt (onder voorbehoud, in aanvraag)


Klik hier om je in te schrijven.
Wij sluiten de inschrijving voor deze scholing op 6 oktober 2021 om 12.00 uur. 

Inschrijving kan alleen via een iDeal-betaling worden voldaan. Komt u van buiten Nederland neem dan contact met ons op via info@optometrie.nl . 
 


Lees verder