Congres

13 maart 2023 - OVN-congres 

Op maandag 13 maart 2023 organiseert de OVN wederom een groot optometriecongres. Dit jaar weer een volle zalen in congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch met een prachtig divers programma. En het mooie is, bijna alle lezingen zijn later terug te kijken vanuit thuis! Zo kun je alle nieuwe ontwikkelingen volgen en daarbij je kwaliteitsregistratie halen. Want na het congres staan nog bijna twee dagen aan opgenomen congreslezingen voor je klaar, die je gedurende 2023 kan volgen op een moment dat jou past. 
In feite bieden we zo een driedaags congres aan en kun je maximaal 22 KP-punten (accreditatie is aangevraagd) behalen als je het congres bezoekt en de lezingen online volgt! 

Het belooft weer een prikkelend en leerzaam congres te worden. De centrale vraag die tijdens het congres beantwoord zal worden is: hoe positioneert optometrie zich in de veranderende wereld?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden zijn er twee belangrijke pijlers binnen ons vakgebied: de laatste wetenschappelijke kennis en de praktische toepassing ervan in de vorm van patient journeys of een quiz. Uiteraard is er een ruim aanbod aan lezingen en workshops over de randvoorwaarden van het leveren van hoogwaardige zorg. Ook komt de manier waarop we de zorg organiseren aan bod, optometrie staat tenslotte aan de vooravond om een positie in de zorgverzekeringswet in te nemen. Al deze aspecten zijn cruciaal om goed in te kunnen spelen op de zorgvraag van onze cliĆ«nten.