Congres

13 maart 2023 - OVN-congres 

Op maandag 13 maart 2023 organiseert de OVN wederom een groot optometriecongres. Dit jaar weer een volle zalen in congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch met een prachtig divers programma. En het mooie is, bijna alle lezingen zijn later terug te kijken vanuit thuis! Zo kun je alle nieuwe ontwikkelingen volgen en daarbij je kwaliteitsregistratie halen. Want na het congres staan nog bijna twee dagen aan opgenomen congreslezingen voor je klaar, die je gedurende 2023 kan volgen op een moment dat jou past. 
In feite bieden we zo een driedaags congres aan en kun je maximaal 22 KP-punten (accreditatie is aangevraagd) behalen als je het congres bezoekt en de lezingen online volgt! 

Het belooft weer een prikkelend en leerzaam congres te worden. De centrale vraag die tijdens het congres beantwoord zal worden is: hoe positioneert optometrie zich in de veranderende wereld?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden zijn er twee belangrijke pijlers binnen ons vakgebied: de laatste wetenschappelijke kennis en de praktische toepassing ervan in de vorm van patient journeys of een quiz. Uiteraard is er een ruim aanbod aan lezingen en workshops over de randvoorwaarden van het leveren van hoogwaardige zorg. Ook komt de manier waarop we de zorg organiseren aan bod, optometrie staat tenslotte aan de vooravond om een positie in de zorgverzekeringswet in te nemen. Al deze aspecten zijn cruciaal om goed in te kunnen spelen op de zorgvraag van onze cliënten. 

Terugblik OVN Congres 2023

Terugblik OVN Congres 2023

Wat was het weer een succes: het OVN Congres.

​Mirjam van Tilborg wint OVN-award: 25 jaar inzet voor optom...

​Mirjam van Tilborg wint OVN-award: 25 jaar inzet voor optometrie

Met veel trots nam Mirjam van Tilborg tijdens het OVN-congres haar welverdiende OVN-award in ontvangst van voorzitter Gabriëlle Janssen. Mirjam vierde dit jaar een jubileumjaar, met 25 jaar in het vak én 25 jaar docent Optometrie. Gedurende al die jaren heeft zij zich buitengewoon ingezet voor de ontwikkeling van het vak en de opleiding.

OVN Congres 2023 geopend!

OVN Congres 2023 geopend!

Het OVN Congres 2023 is geopend door onze bestuursleden Gabriëlle Janssen, Wim Dam en Richard Backx! En niet zonder een verrassing ...

Hans Lemij & glaucoom

Hans Lemij & glaucoom

Ook op het OVN Congres zal aandacht besteed worden aan glaucoom.

Internationale Glaucoomweek 2023

Internationale Glaucoomweek 2023

De Internationale Glaucoomweek 2023 gaat vandaag van start! Hier vind je meer informatie.

Kennis vergroten bij Congres workshops

Kennis vergroten bij Congres workshops

Tijdens het OVN Congres wordt er een scala aan lezingen en workshops georganiseerd. De workshops zitten bijna vol, schrijf je nu nog in!

Laatste dag om je in te schrijven

Laatste dag om je in te schrijven

Vandaag is de laatste dag om je in te schrijven voor het OVN Congres 2023.

Met je collega's 'Over de streep'

Met je collega's 'Over de streep'

Geef op het OVN Congres je mening en vind uit waar jij met je collega's staat.

Volop in de prijzen op het OVN Congres

Volop in de prijzen op het OVN Congres

Check het programma van de OVN-stand op de congresapp. Ontmoet onze experts en test gelijk je optometrisch geluk met het Rad van Fortuin! Op de beursvloer staan onze gastheren of -vrouwen voor je klaar

Nieuwe standaard binnen contactlenspraktijk

Nieuwe standaard binnen contactlenspraktijk

De commissie contactlenzen heeft de laatste jaren hard gewerkt aan de nieuwe richtlijn 'Vooronderzoek en controle bij cosmetische contactlenzen'. Graag vertellen ze je er alles over tijdens het #ovncongres2023.