• Geplaatst op: 30 mei 2020

  Webinar: OVN webinar Glaucoom

  Webinar: OVN webinar Glaucoom

  Door het webinar over glaucoom te volgen, verbeter en fris je je kennis op. Het ondersteunt je om glaucoom in de dagelijkse praktijk te herkennen. Dr. F.L. Njoo van Eyescan Amstelveen  zal de klinische anatomie en fysiologie met betrekking tot glaucoom doornemen, waarbij risicofactoren, oogdrukmeting, gonioscopie, OCT en gezichtsveldonderzoek behandeld worden. Tevens wordt dieper ingegaan op de verschillende typen glaucoom: open kamerhoek, normale druk en secundair open kamerhoek glaucoom. Ook zal oculaire hypertensie en risico op glaucoom besproken worden, de groep patiënten die in de toekomst met name door de eerstelijns optometrist gezien gaat worden. Na afloop ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ben je voor je cliënt, huisarts en oogarts een goede gesprekspartner.

  CV dr. F.L. Njoo
  Dr. F.L. Njoo (Suzy) heeft de opleiding tot oogarts in UMC Utrecht afgerond waarna ze gedurende 17 jaar als allround oogarts in het Waterlandziekenhuis te Purmerend heeft gewerkt. Daarna werkte ze in Zaandam bij Oogziekenhuis Zonnestraal, later Bergman Clinics. Sinds januari 2020 is zij verbonden aan Eyescan Amstelveen.

  Deze scholing is onmisbaar voor alle optometristen die werkzaam zijn in een optiekonderneming die zorg aan cliënten leveren!
   
  De scholing is mogelijk gemaakt door Santen. Santen werd in 1890 opgericht in Japan en is één van de oudste farmaceutische bedrijven dat zich enkel focust op de oogheelkunde en is marktleider in Azië. Santen is al bijna 20 jaar actief in Europa en is voortdurend bezig haar positie te versterken middels expansie en innovatie zodat alle patiënten en professionals toegang kunnen krijgen tot hun productportfolio. Op dit moment bieden zij in Nederland behandelingen aan voor glaucoom, droge ogen en allergische conjunctivitis.
   

  Aanmelden kan door je te registeren via: www.academieportal.nl/santen. Na registratie ontvang je een bevestigingsmail om in te kunnen loggen in het SkillsTown-academieportaal. 

   
  Webinar: OVN webinar Glaucoom
  Datum: n.v.t.
  Tijd: n.v.t.
  Kosten: geen
  ADAP accreditatie: is aangevraagd

  Lees verder