Datum: 5 november 2022

Het Nationale Oogcongres 2022

3 GOEDE REDENEN OM NAAR HET OOGCONGRES TE KOMEN!

Zaterdag 5 november is het zover: dan vindt het Oogcongres 2022 plaats. Met dit jaar als thema: de toekomst van de zorg. Ontdek waarom u het Oogcongres 2022 niet mag missen!

1. Laat u inspireren

“De mens maakt het verschil en dit is meer dan ooit nodig!”, stelt futurist Tony Bosma. Wat heeft de toekomst voor u in petto? Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst? Hoe is de samenleving aan het veranderen en wat heeft dat voor effect op onze gezondheid en de (oog)zorg? Dit (en meer) hoort u op het Oogcongres.

2. Een betere wereld begint bij jezelf

Het Oogcongres biedt volop gelegenheid om kennis op te doen. Ontdek welke invloed u zelf kunt uitoefenen op een betere wereld. We zijn allemaal bereid om groenere keuzes te maken om de klimaatverandering, plastic soep en verdwijnende regenwouden tegen te gaan. Maar is dat wel zo makkelijk als je dagelijks medicijnen verpakt in plastic gebruikt? Of als de locatie om afval te recyclen niet toegankelijk is? Ontdek verder hoe u gezondere keuzes kunt maken, zodat u minder zorg hoeft te consumeren. Of zou u de zorg juist kunnen verbeteren door als ervaringsdeskundige in gesprek te gaan met onderzoekers?

3. Ontmoet anderen

Ontmoet anderen met dezelfde oogaandoening en wissel ervaringen uit. Geniet samen van een lekkere lunch en later op de dag van de borrel. Er zijn een aantal tafels gereserveerd waar mensen met hoge myopie, netvliesaandoeningen (retina), glaucoom en maculadegeneratie elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen over het leven met dezelfde oogaandoening.

L

BEKIJK IN DEZE VIDEO WAT ER OP HET PROGRAMMA STAAT.

 

Tot ziens op 5 november!

l

INFORMATIE

Datum: 5 november 2022
Locatie: Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht én online te volgen
Bijdrage: live: leden €15, niet-leden €25, online: leden €7,50, niet leden €10

(De korting geldt voor leden van de Oogvereniging, MaculaVereniging, Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG)

* Wilt u graag komen, maar vindt u het lastig om alleen te reizen? Vanaf Utrecht CS is er begeleiding naar Domstad. Dit kunt u aangeven bij uw aanmelding.
 

Meer informatie over het programma vindt u hier.
Aanmelden voor het Oogcongres kan hier.l
 Lees verder