Datum: 1 juni 2024

Webinar 'Top(o)tips voor de contactlens- en optometriepraktijk'Oorspronkelijke datum van de webinar: 10 oktober 2022 van19.30 – 20.35 uur.
Terugkijken van de webinar kan tot 1 juni 2024.

 

Inhoud

Tijdens het webinar worden nuttige en grafisch onderbouwde praktijkvoorbeelden getoond die nieuwe inzichten bieden voor jouw eigen contactlens- en/of optometriepraktijk. Zo blijken de indexwaarden uit de topograaf een goede indicator te zijn voor het vooraf evalueren van de corneavorm en de eerste lenskeuze. Door op een andere manier naar de output van de topograaf te kijken, krijg je relevante informatie over de te verwachten contactlenspassing en het effect ervan op de visus. Aan het einde van de lezing heb je praktische informatie gekregen over deze manier van omdenken, en kun je de index-waarden gebruiken bij de eerste lenskeuze of het visuele verwachtingsmanagement. Gedurende de lezing word je al snel meegenomen van simpele sferische ogen naar complexe contactlenspassingen op allerlei afwijkende corneavormen. Arjan en Bianca tonen tevens de resultaten van de onderzoeken die zij hebben gedaan om een keratoconus op basis van moderne technieken te graderen. Je kunt het geleerde direct toepassen in je eigen praktijk. En één ding is zeker; na het volgen van deze verdiepende lezingen ben je helemaal op de hoogte! ​​  

Programma

Tijd Titel Spreker
19:30   Opening Gabriëlle Janssen, voorzitter OVN
19:35 Praktische inzichten in corneatopografie in de contactlens- en optometrie praktijk   Bianca Schut, optometrist, docent contactlenzen & Arjan de Vecht, optometrist Lenspraktijk Beilen  
20:35 Afsluiting Gabriëlle Janssen, voorzitter OVN
 
KP-punten: 1 punt
Kosten terugkijken: OVN-leden € 15, OVN-studentleden € 3,75, niet-leden € 45
 
Inschrijving kan alleen via een iDeal-betaling worden voldaan. Komt u van buiten Nederland neem dan contact met ons op via info@optometrie.nl.
 
 

CV Arjan de Vecht, optometrist Lenspraktijk Beilen 

Arjan de Vecht werkte vijftien jaar als R&D optometrist bij NKL waar hij verantwoordelijk was voor de klinische ontwikkeling en het testen van (nacht)lenzen. Daarna kwam de overstap naar Oculenti in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Nu runt hij enkele contactlenspraktijken met vestigingen in ziekenhuizen. Zijn passie is het aanmeten van bijzondere lenzen als keratoconus, na hoornvliestransplantatie, na laseroperatie, getraumatiseerde ogen en bij baby’s en kinderen. Sinds 2019 is Arjan lid van de commissie contactlenzen van de OVN. 
 

CV Bianca Schut, optometrist & docent contactlenzen Deltion College  

Na het behalen van haar diploma aan de contactlensopleiding deed Bianca Schut ervaring op in verschillende contactlenspraktijken. In 2014 is zij als optometrist afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Door haar sterke voorliefde voor het aanpassen van contactlenzen en het plezier dat zij ervaart bij het overbrengen van haar kennis en ervaring is zij bijna 12 jaar werkzaam geweest als adviseur bij NKL. Op dit moment bekleedt ze de functie van docent optiek en contactlenzen bij het Deltion College te Zwolle en is zij werkzaam als Contactlens Consulent voor Ercon Contactlenzen & Consultancy. Daarnaast is zij sinds 2018 lid van de commissie contactlenzen van de OVN en maakt ze sinds 2022 onderdeel uit van de constructiecommissie van het contactlensonderwijs. 
 


Lees verder