Datum: 23 november 2023

Lustrumcongres netwerk Zicht op Buiten

Kinderen zitten te veel binnen en achter beeldschermen, waardoor hun ogen, motoriek, conditie en houding achteruitgaan. Hoe pakken we dit samen aan?

Het Netwerk Zicht op Buiten zet zich al 5 jaar voor een (maatschappelijke) beweging waarin kinderen en jongeren meer buiten zijn en buiten spelen. Dit doen we o.a. door kennisdeling en uitwisseling van ervaringen op het terrein van onderwijs, onderzoek, praktijk en beleid.
Een congres waar je partners kan ontmoeten en spreken die zich inzetten voor de gezondheid van kinderen en specifiek de ooggezondheid. Twee van onze keynote sprekers zijn oogarts-epidemioloog en professor Caroline Klaver en Gabi Steenbekkers die ook de gevolgen van een myopie epidemie voor de zorg met ons bespreekt.

Vraag

Hoe kunnen we onze kinderen minimaal twee uur per dag buiten laten spelen in hun eigen omgeving?

Doel

Tijdens dit lustrumcongres gaan we dieper in op het belang van een goede (fysieke) gezondheid van de jeugd en gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen voor de oogheelkundige gevolgen (van te veel binnen zijn en -beeldschermgebruik).

Voor wie

Gezondheidsbevorderaars, jeugdgezondheidszorg-staf en beleid, beleidsmakers van gemeenten en Rijksoverheid uit zowel sociaal, ruimtelijk als gezondheidsdomein.

Praktisch

Datum: 23 november 2023
Tijd: 09.00 uur
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Kosten: € 90,-
Meer informatie en inschrijven: klik hier
 


Lees verder